Linkovi

Više od 40 žrtava napada u Pakistanu


Ukazivanje pomoći jednom od povređenih u današnjem samoubilačkom napadu u Pakistanu
Ukazivanje pomoći jednom od povređenih u današnjem samoubilačkom napadu u Pakistanu

Najmanje 45 osobe su poginule, a više od stotinu povređeno u samoubilačkom napadu čija su meta bili pripadnici jednog anti-talibanskog plemena na severozapadu Pakistana. Zvaničnici u pokrajini Badžur kažu da među stradalima i povređenima ima i dece. Američki predsednik barak Obama koji Božić provodi na havajima sa porodicom osudio je ovaj teroristički čin.

Napad za koji su odgovornost preuzeli Talibani, odigrao se u distribucionom centru Svetskog programa za hranu, kada je žena odevena u burku najpre bacila granatu, a zatim utrčala u masu i aktivirala eksploziv koji je imala na sebi.

Prema tvrdnjama zvaničnika, većina žrtava napada na centar u gradu Kar bili su članovi plemena Salarzai, koje je podržalo vojnu akciju protiv Talibana i čak osnovalo svoje paravojne snage kako bi pomoglo da se pobunjenici isteraju iz te oblasti.

Kada je reč o polu napadača, postoje kontradiktorni izveštaji, s obzirom da su u prošlosti i muškarci oblačili burke da sakriju eksploziv, ali lokalni zvaničnici ovog puta kažu da su utvrdili da se radi o ženi.

XS
SM
MD
LG