Linkovi

Ubijen jedan od vođa al-Kaide


Žrtve napada u Pakistanu
Žrtve napada u Pakistanu

Drugi čovek Al-Kaide, Atija Abd al-Rahman, ubijen je u Pakistanu. Neimenovani američki zvaničnik kazao je zapadnim medijima da je al-Rahman ubijen 22. avgusta u sjeverozapadnoj plemenskoj oblasti Vaziristanu, ne navodeći detalje njegove pogibije.

Pakistanski bezbjednosni zvaničnici saopštili su 22. avgusta da je četvoro ekstremista poginulo tog dana u napadu američke bespilotne letjelice, blizu grada Mir Ali u Sjevernom Vaziristanu.

Rahman je unaprijeđen nakon što je u američkoj akciji ubijen lider al-Kaide Osama bin Laden, kojeg je na mjestu vođe te terorističke organizacije zamijenio Ajman al-Zavahri.

Prethodno je u Pakistanu poginulo više od 30 pripadnika bezbjednosnih snaga, u napadu stotina ekstremista iz Avganistana na pakistanske kontrolne punktove.

Pakistanski zvaničnici saopštili su da je u sukobima poginulo 26 pripadnika paravojnih snaga i 10 graničnih policajaca, kao i najmanje devet pobunjenika.

Vlasti su takođe navele da su napadi počeli u selu Arundu u pakistanskoj sjeverozapadnoj oblasti Čitral, blizu avganistanske pokrajine Nuristan. Ekstremisti su zatim napali više lokacija blizu granice. Pakistanska vojska bila je prinuđena da pošalje pojačanja kako bi odbila napad.

XS
SM
MD
LG