Linkovi

Mušaraf pred sudom u Karačiju


Pakistan's former President Pervez Musharraf (L) salutes his supporters as he leaves after his appearance before the district High Court in Karachi March 29, 2013. The Sindh High Court on Friday granted a bail extension to Musharraf, local media reported.

Bivši pakistanski predsednik Pervez Mušaraf danas se pojavio pred sudom kako bi zatražio produžetak kaucije u nekoliko sudskih slučajeva,

Bivši pakistanski predsednik Pervez Mušaraf danas se pojavio pred sudom kako bi zatražio produžetak kaucije u nekoliko sudskih slučajeva, uključujući i optužbe u vezi sa ubistvom bivše premijerke Benazir Buto 2007. godine.

Mušaraf, koji se ranije ove nedelje vratio u zemlju iz dobrovoljnog izgnanstva, stigao je u zgradu Visokog suda u Karačiju, koji mu je prošle nedelje dodelio privremenu, zaštitnu kauciju pre nego što se vratio u Pakistan.

Dok je bivši predsednik ulazio u sud, jedan čovek ga je gadjao cipelom. Ranije ove nedelje, Mušaraf je saopštio da planira da se vrati u Pakistan i predvodi stranku Svepakistanska muslimanska liga, te da se kandiduje na budućim izborima. Mušaraf je došao na vlast pučem 1999. a na kratko je uveo vanredno stanje u Pakistan pre nego što je podneo ostavku 2008.

Od tada je živeo u Londonu i Dubaiju.
XS
SM
MD
LG