Linkovi

Pakistanske trupe ubile dva indijska vojnika


Pripadnik paravojnih snaga na indijsko-pakistanskom zajedničkom kontrolnom punktu
Pripadnik paravojnih snaga na indijsko-pakistanskom zajedničkom kontrolnom punktu

Indijska vojska je saopštila da su vojnici bili u patroli kada su pakistanski vojnici prešli u deo Kašmira koji je pod indijskom kontrolom

Indija je saopštila da su pakistanske trupe ubile dvojicu indijskih vojnika u blizini sporne granice u Kašmiru, dva dana pošto je Pakistan saopštio da je jedan od njegovih vojnika ubijen u toj oblasti.

Indijska vojska je saopštila da su vojnici bili u patroli danas, u blizini grada Mendhara, kada su pakistanski vojnici prešli u deo Kašmira koji je pod indijskom kontrolom. Oni navode da su se pakistanci povukli posle oružanog sukoba.

Jedan indijski vojni funkcioner je istakao da je u Kašmiru kasnije pronadjeno iskasapljeno telo jednog vojnika.

Drugi indijski funkcioner je ovaj incident nazvao velikom „eskalacijom niza kršenja prekida vatre od strane pakistanskih trupa.“

Pakistanska vojska demantuje da su njene snage izvele neprovocirani napad i kaže da je taj izveštaj, kako je rečeno, „indijska propaganda sa ciljem da se skrene pažnja sveta sa današnjeg napada na pakistansku postaju od strane indijskih trupa u kojoj je poginuo jedan pakistanski vojnik“.

U nedelju Pakistan je saopštio da su indijski vojnici prešli spornu granicu poznatu kao „linija kontrole“ i napali jednu pakistansku vojnu postaju. Oni su ukazali da su se indijski vojnici povukli posle razmene vatre.

U tom incidentu poginuo je jedan pakistanski vojnik dok su dvojica ranjena.
Pakistan je protestovao zbog napada Indije.
XS
SM
MD
LG