Linkovi

Politička karijera sina Benazir Buto


Sin ubijene pakistanske premijerke, Bilaval Buto Zardari
Sin ubijene pakistanske premijerke, Bilaval Buto Zardari

U govoru povodom pete godišnjice ubistva premijerke, Bilaval Buto Zardari je rekao da se njegova Pakistanska narodna partija zariče da će raditi za sirotinju

Sin bivše pakistanske premijerke Benazir Buto, koja je ubijena u atentatu, danas je započeo političku karijeru, obećanjem da će nastaviti borbu svoje majke za demokratiju.

U govoru povodom pete godišnjice njenog ubistva, Bilaval Buto Zardari je rekao da se njegova Pakistanska narodna partija zariče da će raditi za sirotinju i štititi Pakistan od „terorista“.

Benazir Buto je poginula u samoubilačkom bombaškom napadu i pucnjavi 27. decembra 2007, na kampanjskom skupu u Ravalpindiju. Njen sin, obrazovan u Oksfordu, ima 24 godine i premlad je da bi se kandidovao na opštim izborima zakazanim za iduću godinu.

Bilaval je kopredsednik Pakistanske narodne partije zajedno sa ocem, predsednikom Asifom Alijem Zardarijem, koga optužuju za korupciju i ne uživa veliku popularnost u zemlji. Bilaval Buto Zardari je danas održao govor hiljadama pristalica koje su se okupile oko porodičnog mauzoleja u selu Garhi Kuda Bakš u pokrajini Sind, da obeleže godišnjicu smrti bivše premijerke.

Buto Zardari je u govoru kritikovao i pravosuđe i pitao zbog čega je potrebno toliko vremena da se pronađu ubice njegove majke. Naime, i posle pet godina još niko nije optužen za to ubistvo. Panel Ujedinjenih nacija je aprila prošle godine optužio vladu tadašnjeg predsednika Perveza Mušarafa da pokojnoj premijerki nije obezbedila odgovarajuću zaštitu.
XS
SM
MD
LG