Linkovi

Pakistan: Naoružani napadači ubili 20 osoba


Napad na Bača Kan univerzitet
Napad na Bača Kan univerzitet

U današnjem oružanom i bombaškom napadu na univerzitet u severozapadnom Pakistanu ubijeno je najmanje 20 osoba dok su desetine ranjene, navode funkcioneri i bolnički izvori.

Vlasti navode da su četvorica “terorista” upala na univerzitet Bača Kan u grada Čarsada oko devet ujutru i otvorila vatru na studente i profesore. Studenti i osoblje univerziteta su rekli dopisniku Glasa Amerike da su neki od stradalih i ranjenih zadobili rane od vatrenog oružja kao i uboda noževima.

Zamenik regionalnog inspektora policije, Said Vazir Kan, rekao je da su najmanje dvojica bombaša samoubica bila medju napadačima.

Predstavnik pakistanskog Talibana, Mohamed Horasani je rekao da njegova grupa nema ništa sa napadom na univerzitet, dodavši da su na listi meta samo vojne institucije. U saopštenju poslatom Glasu Amerike, Horasani je naveo da je današnji napad u suprotnosti sa “šerijatskim pravom”.

Ranije je lokalni komandant Talibana saopštio da je poslao četvoricu napadača na univerzitet. Nije pruženo objašnjenje za te protivrečne tvrdnje.

XS
SM
MD
LG