Linkovi

Krvoproliće u Pakistanu


Paravojne snage ispred glavnog ulaza u bazu Kamra u Pakistanu
Paravojne snage ispred glavnog ulaza u bazu Kamra u Pakistanu
U žestokom okršaju koji je počeo napadom ekstremista naoružanih automatskim oružjem i raketnim bacačima na veliku vazduhoplovnu bazu u severnom Pakistanu, poginuli su vojnik i devet ekstremista.

Pakistanski zvaničnici su saopštili da se napad u svanuće na bazu Kamra, u kojem je komandant baze ranjen, završio posle dvočasovne pucnjave. Jedna letelica je oštećena. Saopšteno je da su ekstremisti, od kojih je nekolicina bila odevena u vojne uniforme, prodrli kroz zidanu ogradu baze i aktivirali eksploziv.

Pripadnici obezbeđenja su kasnije uklonili manje bombe ostavljene u bazi. Odgovornost za napad je preuzeo pakistanski Taliban, koji je proteklih godina napadao niz vojnih baza. Pakistanski vojni zvaničnici su saopštili da danas napadnuta baza, udaljena šezedesetak kilometara severozapadno od Islamabada, nije povezana sa pakistanskim nuklearnim arsenalom.

U bazi je sedište pakistanskog Aeronautičkog kompleksa, u kojem se proizvode ratni avioni. Danas je takođe saopšteno da su po svemu sudeći sunitski ekstremisti izvodili putnike iz autobusa u okrugu Mansehra na severozapadu i ubili 22 šiita. Autobusi su se kretali od Ravalpindija prema Giglitu na severu.
XS
SM
MD
LG