Linkovi

"Pacoli u Srbiji neće proći kao Đurić na Kosovu"


Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić
Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić

Nakon poziva predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejmana Ugljanina ministru spoljnih poslova Kosova Bedžetu Pacoliju da poseti Novi Pazar i druge opštine u Sandžaku 21. i 22. jula, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da će o toj poseti odlučivati nadležni državni organi.

Pacoli je kosovskim medijima izjavio da postoji mogućnost da poseti Novi Pazar, ako mu to budu dozvolile vlasti u Beogradu, dok je Dačić poručio da ukoliko postoje određeni politički dogovori - "oni se vode u Briselu, a neće se odvijati u Novom Pazaru":

"Bio bih zlurad kada bih rekao da ako pokuša to da uradi, da će se provesti kao Marko Đurić. I sigurno se neće tako provesti, jer Srbija je jedno civilizovano društvo. Ali postoje pravila kako se to radi, postoji sporazum oko toga koji je postignut u Briselu. A to što je Ugljanin nekoga pozvao, može da pozove u privatne goste koga god hoće. Ali da poziva političare, ili ministre iz nepostojeće države, to nije njegovo ovlašćenje. To je samo provokacija", rekao je Dačić.

XS
SM
MD
LG