Linkovi

Trampov pomoćnik Džon Mekenti otpušten, pod pratnjom izveden iz Bele kuće


Trampov pomoćnik Džon Mekenti (desno) i šef osoblja Sekratara za finansije Stiva Mnučina, Ilaj Miler u Ovalnoj kancelariji (arhivski snimak)

Saradnik predsednika Trampa Džona Mekentija otpušten je u ponedeljak a radnici obezbeđenja su ga izveli iz Bele kuće, prenose američki mediji. Kako se navodi razlog za otpuštanje su problemi nastali tokom provere njegove biografije.

CNN je objavio da je Mekenti trenutno pod istragom Sekretarijata za unutrašnju bezbednost zbog finansijskog kriminala. Neki izvori navode da Mekentiju nije bilo omogućeno da prikupi svoje stvari i da je Belu kuću čak napustio bez jakne. Međutim, čim je objavljena vest o njegovom otpuštanju, Trampov izborni štab objavio je da će se Mekenti pridružiti štabu kao visoki savetnik u pripremama za kampanju za izbore 2020.

Mekenti je jedan do Trampovih pomoćnika sa najdužim stažem, počevši od ranih dana njegove predsedničke kampanje. Iako nije bio toliko poznat javnosti kao neki drugi saradnici, navodi se da je u protekle tri godine bio stalno uz Trampa, vodeći računa o detaljima kao što je prenošenje poruka iz zapadnog krila u rezidencijalni deo Bele kuće, i da je putovao predsedničkim avionom.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG