Linkovi

Osnovana Stranka slobode i pravde, na čelu Dragan Đilas


Arhiva - Dragan Đilas
Arhiva - Dragan Đilas

Stranke slobode i pravde osnovana je u petak u Beogradu, u Opštini stari grad, a na čijem biće Dragan Đilas.

Stranka slobode i pravde biće politička opcija koja neće bežati od rešenja i ponudiće kompletne predloge, rekao je Đilas novinarima.

U fokusu će biti ekonomski razvoj i obrazovanje, a kao bitnu stavku Đilas je izdvojio i rešenje kosovskog problema, napomenuvši da će se zalagati za deklaraciju o pomirenju koju će usvojiti dve skupštine.

Potpredsednici stranke biće Marinika Tepić, Dejan Bulatović i Borko Stefanović, koji će ujedno biti i zamenik predsednika. Među članovima predsendištva je i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Agencija Beta prenela je vest da su pripadnici Interventne jedinice policije iz Kruševca zaustavili na putu kod tog grada grupu građana iz Kuršumlije koji su krenuli u Beograd na osnivačku skupštinu Stranke slobode i pravde

Opozicioni odbornik u Skupštini opštine Kuršumlija Dejan Milošević rekao je da je grupa od desetak Kuršumličana kombijem krenula na osnivačku skupštinu pola sata pre nego što je put glavnog grada iz Kuršumlije krenulo deset autobusa sa pristalicama Srpske napredne stranke koji će prisustvovati skupu u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

"Naš kombi je na ulazu u Kruševac zaustavila saobraćajna policija koja nas je držala neko vreme na putu. Potom su stigli pripadnici interventne jedinice koji su pretresli kombi i putnike. Svlačili smo se na putu, kako bi nas pretresli, ne znam šta su tražili. Objasnili smo da smo pošli na osnivanje stranke a oni su nam uzeli dokumenta", kazao je Milošević.

XS
SM
MD
LG