Linkovi

Nominacije za Oskare 2013.


Istorijska drama Stivena Spilberga “Linkoln” osvojila je 12 nominacija za ovogodišnje Oskare.

Istorijska drama Stivena Spilberga “Linkoln” osvojila je 12 nominacija za ovogodišnje Oskare, dok je film Anga Lija “Pijev život”, adaptacija istoimenog bestselera, odnela 11 nominacija. Kandidate za Oskare jutros su u Los Andjelesu saopštili voditelj ovogodišnje ceremonije Set Makfarlen i glumica Ema Stoun. Ovo je bio odličan dan i za ekipu filma “Silver Linings Playbook”, koji je nominovan u sve četiri glumačke kategorije, kao i konkurenciji za režiju, najbolji film i adaptirani scenario.

Linkoln” vodi u trci sa 12 nominacija za Oskare, uključujući i onu za najbolji film…
Istorijska drama je bila favorit ove sezone a takmiči se u kategoriji najboljeg filma sa još osam ostvarenja, uključujući: “Ljubav”, “Argo”, “Zveri južnih divljina”, “Djangova osveta”, “Jadnici”, “Pijev život”, “Silver Linings Playbook” i “30 minuta posle ponoći.”

Voditelj Set Mekfarlen objavio je nominacije zajedno sa glumicom Emom Stoun. Glumac i komičar se iznenadio kada je čuo da je i sam nominovan – za najbolju originalnu pesmu za film "Ted".

U kategoriji najbolje glumice oborena su dva rekorda.

“Sa 85 godina, Emanuel Riva je najstarija glumica nominovana za glavnu ulogu. Kvenzan Valis je najmladja glumica u toj kategoriji, ona ima 9 godina”, primetila je Ema Stoun.

Za najbolju glumicu se pored Rive i Valis nadmeću Džesika Čestejn, Naomi Vots i Dženifer Lorens.

U kategoriji najboljeg glumca nominovani su Bredli Kuper, Danijel Dej Luis, Denzel Vašington, Žoakin Finiks i Hju Džekmen.

Od mjuzikla do ratnih drama, komedija i fantastike – raznovrsna grupa filma ušla je u konkurenciju za ovogodišnje Oskare.

Mnogi su kritičari i gledaoci, medjutim, bili neprijatno iznenadjeni što se u kategoriji najboljeg reditelja nisu našli Ben Aflek i Ketrin Bigelou, za filmove “Argo” i “Trideset minuta posle ponoći.” Oskari 2013. biće dodeljeni na ceremoniji u Los Andjelesu 24. februara.
XS
SM
MD
LG