Linkovi

Obeležen Badnji dan u Srbiji


Žena pali sveću u Hramu svetog Save, 6. januar 2015.
Žena pali sveću u Hramu svetog Save, 6. januar 2015.

Badnji dan je danas obeležen širom Srbije – od Predsedništva države i vrha vladajuće SNS-a, do mnogih opština, kao i u porodičnom krugu vernika.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poželeo je građanima za Božić da im nade u bolji život ove godine budu ispunjene, da budu spremni za iskušenja koja vrebaju, a da u Srbiji bude više dece.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej upozorio je, u Božićnoj poslanici, da je u ovom vremenu sve na prodaju – naročito svetinja ljubavi i smisao života, i naglasio da Božić poziva na povratak iskonskim moralnim vrednostima, na uzdržanje, celomudrenost života mladih, svetinju braka, podvig, post i molitvu.

"I ovoga Božića smo zajedno sa svojom braćom i sestrama na Kosovu i Metohiji. I preporučujemo im da ostanu na svojim vekovnim ognjištima i da žive sa svojim svetinjama", rekao je patrijarh Irinej.

Naprednjaci su uneli badnjak u stranačke prostorije i tom prilikom poručili da je spas Srbije je u većoj privrednoj aktivnosti, u novim radnim mestima, većem bruto domaćem proizvodu, više stranih investicija. Svi imaju priliku da vide koliko se Srbija promenila promenila od prošlog Božića do današneg Badnjeg dana, ocenili su u sedištu SNS-a.

XS
SM
MD
LG