Linkovi

Orbi - naočare sa ugrađenom kamerom


Kako virtuelna realnost postaje sve popularnija, pojavljuju se i različite vrste kamera od 360 stepeni za potrošače. Jedna koja se posebno izdvaja zbog specifičnog dizajna jesu naočare sa ugrađenim kamerama.

U nekoj drugoj realnosti, ovakve naočare bi bile rezultat spoja Gugl naočara i GoPro akcionih kamera. Kako objašnjava Adil Surančin iz kompanije "Orbi" koja ih proizvodi, to su moderne naočare, ali je to zapravo kamera sa četiri objektiva, dva napred i dva pozadi. Rezultat je video snimak u 4K rezoluciji u koji potpuno utonete.

"Pravimo prve naočare koje snimaju u 360 stepeni”, ističe Surančin.

Video materijal se snima iz perspektive osobe koja nosi naočare, i funkcioniše i bez upotrebe ruku.

“Stavite ih, pritisnete dugme, i možete da se oprostite od svih nosača i stativa koji su vam sada potrebni za akcione kamere. Svaka kamera ima vidno polje od 180 stepeni tako da možete da snimite kompletnu kupolu”.

A za one koji su zabrinuti za privatnost …

“Imamo LED indikatore, LED svetla koja se upale kada traje snimanje tako da svi okolo znaju da je snimanje u toku”, kaže Surančin.

Video materijal može odmah da se podeli, a fajlovi se čuvaju na memorijskoj kartici. Naočare su otporne na vodu, imaju anti-refleksni sloj i za 399 dolara mogu da se poruče unapred, da bi stigle tokom avgusta.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG