Linkovi

Organizatori protesta u pismu Vučiću poručili da su građani, a ne podanici


Učesnici protesta u Beogradu "Jedan od pet miliona", Foto: Glas Amerike

Organizatori protesta „Stop krvavim košuljama“ uputili su danas otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem se navodi da je on “dobio mandat da budete predsednik svih građana, a ne da se obračunava sa svima koji se usude da misle”.

Vi želite podanike, a ne građane. Zato danas imate kolone onih koji ne žele da žive u društvu koje stvarate,” navedeno je u saopštenju poslatom sa adrese stopkrvavimkošuljama.

U obraćanju predsedniku su naveli da mu pišu kako bi „ostao javni trag o tome kako je Srbija postala zemlja nasilja, mržnje i javne diskreditacije“ za vreme njegove vladavine.

Poručili su Vučiću da se njegove kampanje nisu uplašili jer im je od straha jača želja da žive u slobodnoj zemlji, u kojoj je svaki čovek poštovan i jednako važan.

Naveli su da protesti neće nestati, čak i ako svakog dana budete objavljivali o njihovim učesnicima najgore laži, dodajući da nisu ti protesti nastali zbog organizatora već predstavljaju odgovor gradjana na njegovu vladavinu, svakodnevno nasilje i laži.

Protesti u Beogradu ove zime pod nazivom "Jedan od pet miliona", Foto: Glas Amerike
Protesti u Beogradu ove zime pod nazivom "Jedan od pet miliona", Foto: Glas Amerike

Vreme je da shvatite da ne možete zastrašiti pet miliona građana, a samim tim ni jednog od nas. Mi imamo istinu na našoj strani, a Vi sve ostalo,” kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, pismo je upućeno Vučiću jer je „urednik skoro svih medija u Srbiji“.

Vama, jer su za Vas urednici tabloida ljudi koje ‘izuzetno cenite’. Pišemo Vama da bi ostao javni trag o tome kako je Srbija postala zemlja nasilja, mržnje i javne diskreditacije za vreme Vaše vladavine. Dobili ste mandat da budete predsednik svih građana, a ne da se obračunavate sa svima koji se usude da misle,” navodi se u saopštenju.

Poručili su Vučiću da im je jasno stavio do znanja da u ovoj zemlji postoje građani, roditelji i deca drugog reda.

Svi oni koji se usude da slobodno kažu šta misle, postaju neprijatelji i treba ih ‘udaviti’ u blatu tabloida. Svakoga dana neprijatelj je nov. Nekada su to bili Slavko Ćuruvija i Oliver Ivanović, a danas smo mi Vaša meta. Danas smo mi ‘narkomani, strani plaćenici, izdajnici’. Da li nas kažnjavate zato što smo se usudili da ukažemo u jednom intervjuu u kakvim sve neregularnostima vladate ili što smo organizovali proteste građana koji su pokazali da Vas se ne plaše? Da li nas kažnjavate zbog toga što zahtevamo da se zakoni poštuju, i da svi gradjani imaju podjednaka prava,”upitali su organizatori protesta koji se održavaju petu subotu za redom u centru Beograda.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG