Linkovi

Opozicioni ruski aktivista zbrinut u bolnici u Berlinu zbog sumnje da je otrovan


Opozicioni ruski aktivista Pjotr Verzilov, koji je izgubio vid, sluh i sposobnost da hoda zbog mogućeg trovanja, biva ukrcan u specijalni medicinski avion na aerodromu u Belrinu, Nemačka, 15. septembra 2018.

Opozicioni ruski aktivista primljen je u bolnicu u Berlinu zbog onoga što članovi grupe Pusi Rajot zovi trovanjem.

Izdavač ruskog inforamtivnog sajta i kritičar Kremlja, Pjotr Verzilov, prema navodima izgubio je vid, sluh i sposobnost da hoda u utorak, nakon saslušanja u sudu.

Verzilov je primljen u bolnicu u Moskvi prošle nedelje, ali je odleteo u Nemačku kasno u subotu letom koji mu je finansirala Fondacija "Bioskop za mir", koja dugo već podržava opoziconi aktivizan njega i pank grupe Pusi Rajot.

Verzilova supruga, članica benda Nadežda Tolokonikova, rekla je za nemački magazin Bild da veruje da joj je muž otrovan. Druga članica benda, Veronika Nikulšina, rekla je za ruski sajt da je on "definitivno otrovan".

Njemu je pozlilo u utorak nakon 15-odnevne kazne koju je služio sa Nikulšinom i drugo dvoje pripadnika benda, zbog upada na fudbalski tener tokom finalne utakmice Svetskog kupa u julu, kako bi skrenuo pažnju na zloupotrebe ruske policije.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG