Linkovi

Opasnost od terorističkog napada u Briselu


Belgijski vojnici i policajac patroliraju centrom Brisela. Mere bezbednosti podignute su na najviši nivo zbog opasnosti od novog terorističkog napada, posle onog u Parizu.

Belgija je danas podigla stepen bezbednosti za područje Brisela na najviši nivo, uz upozorenje građanima da izbegavaju masovne skupove i gužve, zbog ozbiljne pretnje napadom.

Ulicama i metro stanicama u blizini glavnog grada Brisela partoliraju teško naoružani pripadnici snaga bezbednosti, dok vlasti upozoravaju na moguće terorističke napada poput onih u Parizu u kojima je pognulo 130 osoba.

Belgijski premijer Čarls Mišel je saopštio da su vlasti dobile „ vrlo precizne informacije“ da bi nekoliko pojedinaca, koristeći oružje i eksploziv, mogli da izvrše koordinisane napade.

Novinar Glasa Amerike Džejmi Detmar iz saznaje iz izvora unutar kontraterorističkih službi da je među informacijama koje je spomenuo premijer i mogućnost da bi glavni osumnjičeni za napad u Parizu Abdeslam Salah, za kojim se još uvek traga, mogao da se digne u vazduh na nekom javnom mestu u Briselu.

XS
SM
MD
LG