Linkovi

Vučić: Ne okretati leđa prijateljima


Srpski vojnici zauzimaju položaj pred bitku na Ceru (arhiva)
Srpski vojnici zauzimaju položaj pred bitku na Ceru (arhiva)

Povodom stogodišnjice bitke na Ceru, premijer Srbije rekao da treba obećati precima da će biti ostvaren njihov san da se Srbija vrati u Evropu.

Prva pobeda saveznika u Prvom svetskom ratu izvojevana je na današnji dan pre tačno 100 godina u bitki na Ceru, a na obeležavanju godišnjice Cerske bitke premijer Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da Srbiju treba vratiti u Evropu, neokrećući leđa prijateljima.

Sa istom verom sa kojom se pre 100 godina ginulo za Srbiju u Cerskoj bitki, danas treba da se živi, bori i radi za bolju Srbiju, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić. Na obeležavanju stogodišnjice Cerske bitke u Tekerišu kod Loznice on je rekao rekao i da treba obećati precima da će biti ostvaren njihov san da se Srbija vrati u Evropu, a da pri tome ne okreće leđa prijateljima.

"Neće nam biti teško da je oživimo i vratimo tamo gde joj je mesto – u onu Evropu čiju ste prvu pobedu vi izvojevali. I danas, neokrećući leđa prijateljima u trenucima kada im je teško, neokrećući leđa i našim Rusima, koje su svi zaboravili i protiv kojih su svi danas. Mi smo na evropskom putu, i taj put smo zacrtali, ali leđa prijatelju Srbin nije okretao, posebno ne kada mu je teško", poručio je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zajedno su položili venac na spomenik cerskim borcima, a to su učinili i predstavnici diplomatskog kora i Vojske Srbije. Svečanosti su prisustvovali i članovi Vlade Srbije koji su, zajedno sa Vučićem, autobusom došli na Cer.

XS
SM
MD
LG