Linkovi

Olujna kiša paralisala djelove Crne Gore


Nevrijeme u Podgorici
Nevrijeme u Podgorici

Obilne kiše praćene olujnim vjetrom poplavile su u utorak djelove primorskih gradova Kotor, Herceg Novi, Tivat i Budva, blokirajući glavnu saobraćajnicu koja spaja Boku Kotorsku sa Budvom i ostatkom Crne Gore.

Auto Moto Savez Crne Gore saopštio je da je put Budva – Tivat zatvoren zbog velike količine vode na saobraćajnici, a Budva i pojedina naselja u toj i drugim opštinama poslijepodne su bila ostala bez struje zbog problema na niskonaponskoj mreži.

Prema informacijama Glasa Amerike, u Budvi je voda prodrla u prizemlja kuća, zgrada i objekata u nižim djelovima grada, pričinjavajući veliku materijalnu štetu, a ekipe gradske Službe za zaštitu i spasavanje pumpama pokušavaju da ispumpaju vodu iz poplavljenih objekata.

Zlatko Ćirović, načelnik hercegnovske Službe zaštite i spasavanja rekao je Radio Jadranu da je najkritičnije u gradskim naseljima Igalo i Sutorina.

"Dotok vode je ogroman, pa ne postižemo koliko bismo željeli, ali kad se smiri pljusak, biće mnogo bolje", kazao je Ćirović, navodeći da spasioci neprestano dobijaju pozive za pomoć iz gradskih naselja.

On je rekao da su svi odvodi prije kiše bili očišćeni, ali su u međuvremenu “neodgorovorni investitori” ogradili betonske prepreke u koritima potoka u naselju Bijela.

Jak vjetar obarao je stabla i u Podgorici, a gradske službe glavnog grada su saopštile da je došlo do manje poplave u zgradi Ustavnog suda, ali da za sada nema većih problema u funkcionisanju glavnog grada.

Kiša u Podgorici i na primorju, praćena snažnom grmljavinom, u popodnevnim časovima nastavila je da pada nešto manjim intenzitetom, a prestanak padavina meteorolozi najavljuju za sjutra.

XS
SM
MD
LG