Linkovi

Najmanje osam žrtava poplava u Teksasu


Amanda Kalavej izvlači nepolomljene čaše i činije iz ostataka kolibe koju je iz temelja iščupala nabujala voda reke Blanko.
Amanda Kalavej izvlači nepolomljene čaše i činije iz ostataka kolibe koju je iz temelja iščupala nabujala voda reke Blanko.

Žitelji američkih saveznih država Teksasa i Oklahome proveli su još jedan vikend izloženi olujnom nevremenu,obilnim kišama i tornadima, posle čega su usledile poplave.

U delovima Teksasa je u 24 sata palo 25 centimetara kiše. U Hjustonu su zbog poplava zatrvorene glavne saobraćajnice i škole. Bujice su nosile automobile dok su spasilačke ekipe pokušavale da izbave ljude iz kola.

„Imali smo mnogo poziva za pomoć... spasavanja... i na žalost jedna se osoba utopila u potonulom automobilu“, kaže Analiz Parker, gradonačelnica Hjustona.

Zbog udara gromova izbili su požari i u nekim delovima grada je došlo do prekida struje.

Spasilačke ekipe još uvek tagaju za 12 članova dve porodice, kada je kuću za odmor u kojoj su se nalazili, ponela nabujala reka Blanko i razbila je o obližnji most.

U olujama i poplavama u Teksasu i Oklahomi stradalo je najmanje osam osoba. Više od hiljadu domova je oštećeno, a hiljade ljudi raseljeno.

U susednom Meksiku tornado je pogodio grad Sijudad Akuanu na reci Del Rio koja deli Meksiko od Amerike, usmrtivši 13 osoba, dok su stotine kuće porušene ili oštećene.

XS
SM
MD
LG