Linkovi

Oliver Ivanović upucan sa šest metaka


Telo Olivera Ivanovića prebačeno je u 18:30 po lokalnom vremenu iz bolnice u prostorije njegove stranke ispred kojih je jutros ubijen. Na tom mestu okupio se i veliki broj građana koji pale sveće i u redovima čekaju da izjave saučešće članovima njegove porodice. Telo Olivera Ivanovića će tokom noći biti u stranačkim prostorijama i u sredu u 11 sati će biti transportovano za Beograd gde će biti sahranjen u četvrtak.

Prethodno je u bolnici obavljena obdukcija koja je trajala oko četiri sata i obdukcioni nalaz je pokazao da je Oliver Ivanović ubijen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka".

Kako je novinarima kazao direktor Kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović postoji šest ulaznih rana i četiri izlazne, a dva metka su se zadržala u telu.

Večeras je u Prištini zasedao i Savet za bezbednost Kosova koji je zakazao i kojim je predsedavao premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

Hardinaj je posle tog sastanka kazao da ovaj zločin ne bi trebalo da se koristi u kako je rekao razne političke svrhe, niti da se zloupotrebljava od strane bilo koga. Haradinaj je rekao i da će, ukoliko bude potrebe, pozvati i američki Federalni istražni biro (FBI) da se uključi u istragu ovog ubistva.

Direktor kosovske policije Špend Mađuni rekao je da policija ima informacije o poreklu vozila iz kojeg je pucano na Olivera Ivanovića. On nije saopštio više detalja, ali je kazao da su te te informacije dovoljne da se identifikuje vlasnik automobila.

Osumnjičenih za ovo ubistvo još uvek nema, a glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, Šućri Sulja, rekao je kako prenose mediji da je ovo tužilaštvo pokrenulo istragu i da su za ovaj slučaj angažovan tim od dvojice tužilaca - jedan je Srbin, a drugi Albanac.

Kasno popodne oglasio se i EULEKS koji je osudio, kako se navodi u saopštenju, ovaj akt kriminalnog terora kojim je danas okončan život Olivera Ivanovića.

Šefica EULEKS-a Aleksandra Papadopulu je navela da je ova Misija spremna da u skladu sa svojim mandatom pruži odgovarajuću pomoc nadležnim organima u pronalaženju ubice Ivanovića.

Policija Kosova poudila je i nagradu od 10.000 evra za informacije koje mogu doprineti rasvetljavanju ubistva Olivera Ivanovića.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG