Linkovi

Olimpijske igre u Tokiju bez stranih navijača


ARHIVA - Baklja za Olimpijske igre u Tokiju
ARHIVA - Baklja za Olimpijske igre u Tokiju

Posetiocima iz inostranstva neće biti dozvoljeno da u Japanu prate letnje Olimpijske igre zbog strahovanja u pogledu koronavirusa, saopštili su organizatori u subotu.

Izvršni direktor organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Tokiju Toširo Muto rekao je da će biti vraćen novac za oko 600.000 karata kupljenih u inostranstvu, kao i za još 300.000 karata za Paraolimpijske igre. Muto nije odgovorio na pitanje o kojoj sumi je reč.

Olimpijske igre su odložene prošle godine zbog pandemije Kovida 19. Odluka o međunarodnim posetiocima "osiguraće da Olimpijske igre budu bezbedne za sve učesnike i za javnost u Japanu", saopštili su organizatori nakon razgovora, između ostalih, i sa predsednkom Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasom Bakom i guvernerom Tokija.

"Ljudi koji su na neki način bili uključeni u Olimpijske igre možda će moći da uđu u zemlju, dok regularni posetioci neće moći", rekao je Muto.

Dodao je i da neće biti pokriveni troškovi otkazivanja hotela. Organizatori su najavili da će možda smanjiti osoblje na Olimpijskim igrama koje će biti održane od 23. jula do 4. avgusta.

Paraolimpijske igre biće održane od 24. avgusta do 5. septembra.

Ankete pokazuju da je većina Japanaca obazriva u pogledu dolaska stranaca na Olimpijske igre, dok zemlja pokušava da se izbori sa trećim talasom pandemije.

XS
SM
MD
LG