Linkovi

Održan protest desničara ispred pekare Roma u Borči


Protest desničara ispred pekare Roma U Borči, Foto: RSE

Ispred pekare "Roma" u Borči se, posle okupljanja podrške u petak, danas ponovo okupila grupa građana, koji protestuju, zato što je društvenim mrežama počela da kruži fotogafija brata vlasnika Moni Đuraja koji je pokazivao simbol Velike Albanije.

Ispred pekare, koja je, međutim, bila zatvorena, nalazili su se i čuvari reda da bi sprecili evenutalne incidente.

Među okupljenima ima i dece koja u narodnoj nošnji nude drugim građanima slavski kolač i so, dok se čuju rodoljubive pesme.

Okupljeni su bili obučeni u majice s natpisom "Srbija" i nosili su zastave Srbije, a razvijen je i veliki transparent "Gde nema poštovanja, tu nema poslovanja".

Okupljenima se obratio i Miloš Simović iz organizacionog odbora protesta, koji je poručio da nikoga ne mrze i da u Borči žive ljudi raznih nacionalnosti, kao i da nikada nije bilo problema do ovog dogadaja.

On je dodao da je, međutim, "sa naše strane povučena ruka prijateljvstva jer nismo očekivali da nas neko na ovaj nacin ugrožava".

Okupljeni su potom pošli u protestnu šetnju do druge pekare čiji je vlasnik takode Mon Gjuraj, ali je i taj objekat bio zatvoren.

Nakon protestne šetnje do druge pekare, organizatori su zahvalili okupljenima čime je protest završen.

Vlasnik pekare inače se ogradio od postupka svog brata koji je objavio spornu fotografiju, navodeći da mu ni na koji način ne daje podršku i da nije bio prisutan kada je fotografija nastala.

Ispred te pekare u petak, 3. maja bio je skup podrške, pod nazivom "Burek solidarnosti". Došli su predstavnici nevladinih organizacija i dela opozicije, a Moni Đuraj im je delio vodu i pecivo.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG