Linkovi

"Britanija će odlučno odgovoriti na napad na ruskog agenta"


Britanska sekretarka za unutrašnje poslove Ember Rad
Britanska sekretarka za unutrašnje poslove Ember Rad

Britanska sekretarka za nutrašnje poslove Ember Rad saopštila je da će britanske vlasti detaljno istražiti ko je napao bivšeg ruskog agenta i njegovu ćerku nervnim agensom i da će potom preduzeti odlučnu akciju. Rad je rekla da je policajac, koji je takođe došao u kontakt sa nervenim gasom, u ozbiljnom stanju, ali da je svjestan i da komunicira.

Britanska sekretarka za unutrašnje poslove saopštila je da su bivši ruski agent Sergej Skripal i njegova ćerka Julija i dalje teško bolesni, nakon što su u nedelju pronađeni onesvešćeni na klupi ispred šoping centra u gradu Solzberi, na jugu Engleske

"Oni su i dalje u bolnici i njihovo zdravstveno stanje je veoma teško. Ovo je veoma ozbiljan incident, koji policija nastavlja da istražuje. Usredsređeni su na tri područja – kuću, pab i restoran. Zahvalna sam lokalnoj zajednici za pomoć koju im pruža”.

Skripala su ruske vlasti u prošlosti optuživale da je izdao nekoliko špijuna britanskim obavještajcima, a proveo je u zatvoru četiri godine prije nego što je oslobođen u okviru razmjene agenata, u koju su bile uključene Sjedinjene Države. Ruski lider Vladimir Putin, inače bivši oficir KGB-a, tada je zaprijetio da će, kako se izrazio, "izdajice umrijeti".

XS
SM
MD
LG