Linkovi

"Britanija će odlučno odgovoriti na napad na ruskog agenta"

  • Glas Amerike

Britanska sekretarka za unutrašnje poslove Ember Rad

Britanska sekretarka za nutrašnje poslove Ember Rad saopštila je da će britanske vlasti detaljno istražiti ko je napao bivšeg ruskog agenta i njegovu ćerku nervnim agensom i da će potom preduzeti odlučnu akciju. Rad je rekla da je policajac, koji je takođe došao u kontakt sa nervenim gasom, u ozbiljnom stanju, ali da je svjestan i da komunicira.

Britanska sekretarka za unutrašnje poslove saopštila je da su bivši ruski agent Sergej Skripal i njegova ćerka Julija i dalje teško bolesni, nakon što su u nedelju pronađeni onesvešćeni na klupi ispred šoping centra u gradu Solzberi, na jugu Engleske

"Oni su i dalje u bolnici i njihovo zdravstveno stanje je veoma teško. Ovo je veoma ozbiljan incident, koji policija nastavlja da istražuje. Usredsređeni su na tri područja – kuću, pab i restoran. Zahvalna sam lokalnoj zajednici za pomoć koju im pruža”.

Skripala su ruske vlasti u prošlosti optuživale da je izdao nekoliko špijuna britanskim obavještajcima, a proveo je u zatvoru četiri godine prije nego što je oslobođen u okviru razmjene agenata, u koju su bile uključene Sjedinjene Države. Ruski lider Vladimir Putin, inače bivši oficir KGB-a, tada je zaprijetio da će, kako se izrazio, "izdajice umrijeti".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG