Linkovi

Obrt na sudjenju za pokušaj terorizma u CG


ARHIVA - Bratislav Dikić (desno) bivši šef srpske žandarmerije
ARHIVA - Bratislav Dikić (desno) bivši šef srpske žandarmerije

Optuženi za pokušaj terorizma u Crnoj Gori Bratislav Dikić saopštio je da je otkazao punomoćje svojim braniocima. Suđenje je zbog toga prekinuto, a mediji navode da bi Dikić mogao da prizna krivicu kako bi sebi olakšao položaj u predmetu.

Suđenje za pokušaj terorizma u Crnoj Gori, danas je prekinuto zbog iznenadne odluke jednog od optuženih, Bratislava Dikića, bivšeg šefa srpske Žandarmerije, da otkaže punomoćje svojim braniocima Milanu Petroviću i Goranu Petronijeviću.

Dikić je o tome, prethodno, obavijestio sudsko vijeće, a potom pojasnio da je otkazao punomoćje braniocima jer je, kako je rekao, u posljednje vrijeme došlo do nerazumjevanja između njih i njega.

On je kazao da mu je bitna istina, a ne odbrana i da jedva izdržava pritvor.

Prema saznanjima medija, Dikić se sa braniocima sukobio u vezi sa svojom namjerom da prizna učešće u organizaciji pokašaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine.

Izvori bliski advokatima Petroviću i Petronijeviću tvrde da su oni od svog klijenta tražili da to ne čini, ali da im je on navodno rekao da ne može izdržati pritisak.

Ranije, u februaru prošle godine, osam srpskih državljana priznali su da su bili dio kriminalne organizacije, zbog čega su osuđeni na po pet mjeseci zatvora i kaznu izdržali tokom protekle godine.

Formalno, Dikić u ovoj fazi postupka, ne može da sklopi nagodbu sa sudom, jer je to mogao učiniti samo do glavnog pretresa u sudu, ali bi sebi, u nastavku postupka, mogao olakšati položaj priznanjem da je član kriminalne grupe.

On je insistirao da mu se već danas dodijeli advokat kako bi se suđenje moglo nastaviti.

Suđenje za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra 2016. nastaviće se u petak u Višem sudu.

XS
SM
MD
LG