Linkovi

Obama kritikovao Romnija zbog Libije


Predsednik Obama na predizbornom skupu u Las Vegasu u Nevadi, 12. septembra 2012.
Predsednik Obama na predizbornom skupu u Las Vegasu u Nevadi, 12. septembra 2012.

Američki predsednik ocenio je da njegov republikanski rival nedavnim izjavama pokazuje nedostatak moći ispravne procene.

Američki predsednik Barak Obama smatra da izjave republikanskog predsedničkog kandidata Mita Romnija o napadima na dve diplomatske ispostave na Bliskom istoku pokazuju koliko njegovom rivalu na izborima nedostaje moć rasuđivanja.

Romni je u utorak kasno uveče izdao saopštenje u kome optužuje predsednika da se izvinjava za napad na američku ambasadu u Kairu, opisujući potez predsednika Obame kao "sramotan".

Republikanski kandidat za predsednika komentarisao je saopštenje koje je objavila ambasada u Kairu, osuđujući film napravljen u SAD u kojem se ismeva prorok Muhamed. Međutim to saopštenje je objavljeno pre nego što su demonstranti upali u kompleks u Kairu i mnogo pre nego što se sazanalo da su ambasador u Libiji i troje službenika ambasade izgubili život u napadu na konzulat u Bengaziju.

Na jučerašnjoj konferenciji Romni se branio rekavši da "nikad nije previše rano da se osude napadi na Amerikance i brane američke vrednosti". Međutim u intervjuu za TV mrežu CBS, Obama je rekao da je Romnijev odgovor potvrdio tendenciju da se "prvo puca, a tek posle toga nacilja".
XS
SM
MD
LG