Linkovi

Obama odlikovao Bajdena medaljom slobode


Predsednik Barak Obama iznenadio je juče potpredsednika Džozefa Bajdena kada mu je dodelio najviše priznanje kojim predsednik može da odlikuje civile, Predsedničku medalju slobode.

Na skupu koji je trebalo da bude oproštajna ceremonija, Obama je objavio odluku o nagradi pred vidno iznenađenim potpredsednikom.

“Poslednji put kao predsednik, čast mi je uručim naše najviše civilno odlikovanje, Predsedničku medalju slobode.”

Predsednik je odlikovao Bajdena, dugogodišnjeg američkog senatora iz Delavera, za decenije njegove državne službe. On je pohvalio Bajdena za, kako je rekao veru u Amerikance, njegovu ljubav prema zemlji i doživotno služenje koje će se preneti na buduće generacije. Kao odgovor, Bajden je suznih očiju zahvalio svojoj porodici zbog podrške i pohvalio predsednika za njegov rad. Bajden je odao priznanje predsedniku Obami za njegov integritet, pristojnost i, kako je rekao, osećaj za potrebe drugih ljudi, ističući da nikada nije upoznao predsednika koji je imao takve kvalitete.

Bajden je dodao da bi, kada se pominje u vezi sa Obaminom administracijom, bio ponosan da može da kaže da je bio deo putovanja jednog izuzetnog čoveka koji je učinio izuzetne stvari za svoju zemlju.

XS
SM
MD
LG