Linkovi

NUNS osudio pretnje dopisniku VOA Budimiru Ničiću


Dopisnik Glasa Amerike iz Prištine Budimir Ničić
Dopisnik Glasa Amerike iz Prištine Budimir Ničić

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je uvredljive i nergumentovane optužbe koje su novinaru Budimiru Ničiću upućene na društvenoj mreži Fejsbuk.

Ispod teksta "Neprijatnost ili šala" koji je GracanicaOnline.info postavila na svom Fejsbuk nalogu, objavljen je i komentar "Jadan si ti Ničiću Ameri te
plaćaju da uništavaš sve što je Srpsko!!! Krvavi dolari koje si dobio su od prodaje organa otetih i poklanih Srba!", podseća NUNS.

Udruženje navodi da su u tekstu koji je bio povod za citirane uvrede objavljena saopštenja uredništva RTV Gračanice i političke stranke Srpska lista, kao i Ničićev odgovor na saopštenje RTV Gračanice.

Televizija Gračanica je navela da je novinarka tog medija Dragana Stanojević na protestu "1 od 5 miliona" "doživela neprijatnost" od Budimira Ničića koji joj je rekao "slikaj, slikaj, pa odmah da pošalješ Vučiću".

Dodaje se i da je Ničić Stanojević "etiketirao kao režimsku novinarku" dok je izveštavala sa protesta, a da je on bio učesnik.

Osim RTV Gračanice, reagovala je i Srpska lista u čijem saopštenju stoji da je sramno novinare izlagati poruzi i sprečavati u obavljanju posla.

Kako dalje navodi NUNS, Ničić je rekao da je laž da je bio učesnik protesta, već da je izveštavao, kao i da mu se u saopštenju uređivačkog kolegijuma RTV Gračanice neistinito pripisuje tvrdnja da je koleginicu Stojanović nazvao
režimskom novinarkom.

"Tačno je da sam u šali koleginici Dragani Stojanović rekao 'slikaj, slikaj, pa odmah pošalji Vučiću', jer je mene i kolege upadljivo fotografisala i zbog čega sam joj se javno izvinio", rekao je Ničić, koji je i predsednik UNS na
Kosovu.

Kao dokaz da je bio na novinarskom zadatku on je UNS poslao fotografije na kojima je obeležena njegova pozicija u odnosu na protestni skup.

Dopisnik VOA sa Kosova Budimir Ničić izveštava sa protesta u Gračanici, njegova pozicija obeležena belom strelicom
Dopisnik VOA sa Kosova Budimir Ničić izveštava sa protesta u Gračanici, njegova pozicija obeležena belom strelicom

Ničić smatra da je tvrdnja Srpske liste da je bio učesnik protesta zlonamerna i da ta partija javnosti šalje poruku posle koje dobija uvrede koje on doživljava kao pretnje, i koje će prijaviti policiji, dodaje se u saopštenju NUNS

XS
SM
MD
LG