Linkovi

Novo partnerstvo - Gugl i Volmart


Jedna od popularnih tehnoloških vesti ovih dana odnosila se na novo poslovno partnerstvo između Gugla i Volmarta. Gugl je najbolji postojeći pretraživač interneta, a Volmart je posle Amazona drugi po veličini svetski trgovinski lanac.

Najnovije partnerstvo tehnološkog giganta Gugla i jedna on vodećih svetskih komercijalnih kompanija Volmart ima za cilj da potrošačima olakša način kupovine. U stvari, Guglov aparat mogao bi totalno da izmeni način kupovine putem jednostavne usmene poruke guglovom pomagaču, koji prima i odgovara na usmene poruke.

Od prvog septembra, potrošači će moći da kupuju u Volmartu preko interneta, kao što to mogu korisnici Amazona, koji prave porudžbine putem specijalne elektronske Alekse.

Gugl i Volmart se takmiče sa superdžinovskim Amazonom, koji će uskoro da se proširi i na sektor prehrambenih proizvoda. Nedavno je otkupio popularni kalifornijski lanac samousluga zdrave hrane "Whole Foods".

"Za sada samo mali broj ljudi koristi ovakve aparate, ali naučnici predviđaju da će Aleksa i Guglov pomagač vrlo brzo postati nerazdvojni deo svakodnevnog života, makar u Americi", kaže Hita Hercog, šef odseka za istraživanje u Guglu.

Volmart najavljuje da će od iduće godine, kupovina putem elektronskih pomagača biti uvedena i u samoposlugama.

XS
SM
MD
LG