Linkovi

Novinarka na Floridi ubijena dok je izveštavala o ubistvu


Policijska traka, ilustracija
Policijska traka, ilustracija

ORLANDO -Televizijska novinarka iz centralne Floride i jedna devojčica su smrtno su ranjene u sredu popodne severozapadno od Orlanda, u blizini mesta zločina sa kojeg je novinarka izveštavala, saopštila je policija.

Šef okruga Orindž, Džon Mina, kazao je da je osumnjičen za pucnjavu Kit Melvin Moses uhapšen, ali da nije poznato zašto je pucao na TV ekipu i devojčicu sa majkom.

Ubijena novinarka, čije ime još nije saopšteno, bila je deo ekipe lokalne televizije Spektrum 13. Pored nje, ranjen je i jedan član iste TV ekipe. Majka ubijene devetogodišnje devojčice takođe je ranjena i nalazi se u bolnici.

"Ovo je užasan dan za našu zajednicu... Niko, pogotovo ne majka i devetogodišnja devojčica, kao ni novinari, ne treba da budu žrtve oružanog nasilja", kazao je šef okruga Orindž.

Policajci su u sredu ujutru izašli po pozivu u Pajn Hils, mesto severozapadno od Orlanda, zbog navoda da je 20-godišnja žena upucana.

Saopšteno je da je Moses bio poznanik te žene, i da se sumnjiči za njeno ubistvo, ali da nije imao nikakve veze sa TV ekipom, niti devetogodišnjom devojčicom i njenom majkom.

Svedoci kažu da je on prišao i otvorio vatru na TV ekipu, a potom otišao do obližnje kuće gde je upucao majku i ćerku.

Portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer na Tviteru je izjavila saučešće porodici novinarke.


Televizija Spektrum 13 nije imenovala članove ekipe u ovom incidentu.

Prema podacima Komiteta za zaštitu novinara, protekle godine je širom sveta ubijeno njih 40, a u SAD jedan. Džef Džerman, novinar iz Las Vegasa koji je pokrivao politiku i korupciju, pronađen je mrtav u septembru prošle godine.

XS
SM
MD
LG