Linkovi

Novi šef Delegacije EU u Srbiji predao akreditive


Sem Fabrici, novi šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, predao je u četvrtak akreditivno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i izjavio da je Srbija u proteklom periodu postigla značajne ekonomske rezultate, kao i da doprinosi miru, stabilnosti i saradnji na Zapadnom Balkanu.

Vučić je poželeo dobrodošlicu Fabriciju i uspeh u vršenju važne i odgovorne dužnosti, rekavši da je za Srbiju punopravno članstvo u EU jedan od najviših spoljnopolitičkih prioriteta, saopštilo je Predsedništvo Srbije.

"Perspektiva punopravnog članstva daje snažan podstrek sveobuhvatnim reformama koje sprovodimo, kao i politici pomirenja i regionalne saradnje na Balkanu", naveo je Vučić, dodajući da veruje da će italijanski diplomata svojim iskustvom, znanjem i angažmanom dati važan doprinos daljem toku pregovora o punopravnom članstvu.

Predsednik Srbije je Fabricija i njegovu suprugu i troje dece dočekao ispred Palate Srbija, a događaju je prisustvovao i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Ambasador Fabrici rekao je da je zadovoljan što je akreditovan za službu u Srbiji i da je došao sa osećanjem velike odgovornosti za dužnost koju će obavljati, kao i da veoma dobro zna koliko je EU posvećena evropskoj perspektivi Srbije i celog regiona.

Fabirci je iskusni diplomata koji je tokom karijere službovao u različitim delovima sveta i međunarodnim organizacijama, a u Beograd je došao s mesta šefa Delegacije EU u Australiji i na Novom Zelandu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG