Linkovi

Novi protest "1 od 5 miliona", ali bez šetnje u Gračanici


Branislav Marković, jedan od organizatora protesta u Gračanici, pročitao je zahteve.

Šta je razgraničenje? Šta kompromis? - pitanja su koja su postavljena u Gračanici na protestu "1 od 5 miliona". Ovo je drugi protest u Gračanici koji je održan u poslednjih nedelju dana, na kojem se okupilo svega desetak građana.

Iako je bilo najavljeno, večeras u Gračanici nije bilo protestne šetnje. Protest 1 od pet miliona održan je na platou ispred opštine Gračanica, gde je jedan od organizatora Branislav Marković pročitao zahteve okupljenih.

Nastavljamo bunt protiv cenzure medija, bunt protiv svega onoga što jednu malu grupu ljudi stavlja ispred jednog naroda. Mi se bunimo zato što ne znamo gde su postavljene granice našeg življenja, gde ćemo biti razgraničeni i gde smo mi u linijama nečijeg kompromisa kao i gde su linije našeg opstanka“, rekao je Marković.

Novinarima se obratila i Tamara Zelenović koja je raseljena iz Uroševca i sada živi u Gračanici. Ona je navela da je na protest došla kako bi podržala sve mlade nezaposlene ljude koji žele da ostanu na Kosovu. Uputila je i kritike na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji kako tvrdi nije ispunuio obećanje koje joj je dao u Lapljem Selu kada je nekoliko dana posle ubistva Olivera Ivanovića sa građanima razgovarao o njihovim problemima.

Pre godinu dana sam razgovarala sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, obećao mi je da će me zaposliti i od tog momenta ništa se nije ostvarilo“, kazala je Tamara Zelenović.

Tokom trajanja protesta bilo je i onih koji su uz psovke dobacivali okupljenima.

Da ti nije Vučić ne bi dobio ni penizuju…. da je ostao tvoj Boško i ovi da li bi imao penziju da primaš…Đilas i ostali majmuni…“, rekao je jedan građanin Goranu Stojanoviću jednom od organizatora protesta u Gračanici.

Ovo je treći protest "1 od pet miliona" koji je održan na Kosovu.

Za sutra je zakazan novi protest u Severnoj Mitrovici, a jedan od organizatora Marko Jakšić poručio je da „nemaju nameru da se takmiče sa bilo kim u brojevima“, kao i da je 19 učesnika dovoljno. Okupljeni će na sutrašnjem protestu kako je naveo Jakšić tražiti otkrivanje nalogodavaca i počinioca ubistva Olivera Ivanovića, oslobađanje Zorana Đokića koji se nalazi u jednomesečnom pritvoru nakon što je na Jarinju priveden zbog sumnje da je učestvovao u izvršenju ratnog zločina, a protestovaće i zbog odluke Vlade Kosova o uvođenju takse od 100% na uvoz robe iz Srbije i BiH.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG