Linkovi

Novi gaf libertarijanskog kandidata


Libertarijanski predsednički kandidat Geri Džonson (arhivski snimak)
Libertarijanski predsednički kandidat Geri Džonson (arhivski snimak)

Libertarijanski predsednički kandidat Geri Džonson drugi put je pokazao nedovoljno poznavanje svetskih prilika kada nije uspeo da imenuje nijednog aktuelnog lidera neke strane zemlje.

U televizijskom intervjuu koji je vodjen u stilu foruma sa glasačima, voditelj TV mreže MSNBC Kris Metjuz pitao je Džonsona da imenuje svog omiljenog stranog lidera. Predsednički kandidat je ostao bez reči dok njegov potpredsednčki kandidat, bivši guverner Masačusetsa Vilijam Veld nije "uskočio" rekavši da je njegov omiljeni političar Šimon Peres, koji je juče preminuo. Kris Metjuz se, medjutim, vratio Džonsonu ponovo ga pozivajući da navede ime lidera bilo koje zemlje koji je trenutno na vlasti, na bilo kom kontinentu.

„Izgleda imam još jedan „Alepo“ trenutak“ odgovorio je libertarijanac, podsećajući na sopstveni gaf ranije ovog meseca kada je na pitanje o sirijskom gradu u središtu velike svetske humanitarne krize odgovorio pitanjem –„Šta je to Alepo?“

Džonson, bivši guverner Nju Meksika, ima male šanse da u novembru udje u Belu kuću a trenutno ima manje od 10% podrške u nacionalnim anketam. Medjutim, očekuje se da će privući glasove nekih Amerikanaca koji ne podržavaju ni demokratu Hilari Klinton niti republikanca Donalda Trampa.

XS
SM
MD
LG