Linkovi

Novi ciklus programa Američke privredne komore u Srbiji za studente i mlade lidere


AmCham Serbia
AmCham Serbia

Američka privredna komora predstavila je u petak u Beogradu šesti ciklus obrazovnog programa za studenate i mlade menadžere "Mladi lideri promena", u okviru koga će najbolji među njima godinu dana učiti i sarađivati sa izvršnim direktorima domaćih firmi koje su članice tog privrednog udruženja.

Izvršna direktorka Amcham Vera Nikolić Dimić rekla je da ove godine u programu učestvuje 25 studenata i da će oni od svojih mentora iz najboljih domaćih kompanija dobijati zadatke i savete.

Prema njenim rečima, najbolji učesnici programa dobiće stipendije za usavršavanje na univerzitetu Šefild.

U programu "Mladi lideri promena" učestvuju člance Američke privredne komore, poput MK Grupe, Banke Inteza, Koka kola Helenik grupe, Nelt i Prajs voterhaus.

Program obuke najnovije generacije studenata trajaće godinu dana.

Savetnica za ljudske resurse u kabinetu predsednice Vlade Srbije Ivona Simić rekla je da program omogućava učesnicima da kroz rad u mentorskim parovima poboljšaju svoje stručno znanje, unaprede svoje mentorske veštine i povećaju broj poslovnih kontakata, te da na taj način napreduju u svojim karijerama.

Po njenim rečima, studenti i mladi menadžeri će tokom trajanja AmChams programa prisustvovati radionicama i predavanjima na kojima će dobijati i konkretne zadatke i projekte.

"Kada bi AmChams program bio deo formalnog obrazovanja, kompanije bi dobijale motivisane zaposlene sa potpuno primenljivim znanjima i veštinama, a mladi bi dobili jasne smernice šta mogu da očekuju od svojih budućih poslodavaca", ocenila je Simić.

XS
SM
MD
LG