Linkovi

Nove optužbe protiv sudije Kavanoa


Demonstranti ispred zgrade Vrhovnog suda na Kapitol Hilu, 26. septembra 2018.

Senatski odbor za pravosudje saopštio je da istražuje nove navode o seksualnom zlostavljanju od strane kandidata za sudiju Vrhovnog suda Breta Kavanoa uoči pretresa u senatskom odboru za pravosudje koji bi trebalo da omogući odluku o potvrdi njegove nominacije.

Džuli Svetnik je u pisanom iskazu pod zakletvom navela da je Kavano bio prisutan na jednom kućnoj žurci početkom 1980-tih na kojoj je ona bila žrtva “grupnog silovanja”.

Ona navodi da je “bila svesna” namere Kavanoa i drugih da na kućnim zabavama u tom periodu sipaju “drogu ili alkohol u druga pića i time dovedu devojke u stanje u kojem nisu više sposobne da kažu NE”. Kavano je oštro demantovao najnovije tvrdnje i nazvao ih “smešnim i nestvarnim”. Najnovija otkrića je senatskom odboru za pravosudje predao advokat Džuli Svetnik, Majkl Avenati, koji zastupa i Stormi Danijels, pornografsku zvezdu koja tvrdi da je imala seksualnu vezu sa predsednikom Donaldom Trampom 2006. U svom tvitu, Tramp je nazvao Avenatija “trećerazrednim advokatom koji je dobar u iznošenju lažnih optužbi”. Tokom sutrašnjeg pretresa svedočiće Kavano i prva žena koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje, Kristina Blazi Ford.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG