Linkovi

Šangaj: Đoković i Mari u finalu


Novak Đoković tokom današnjeg polufinalnog meča u Šangaju
Novak Đoković tokom današnjeg polufinalnog meča u Šangaju

Najbolji srpski teniser do meča za titulu stigao pobedom nad Tomašom Berdihom od 2:0, Britanac takođe u dva seta bio bolji od Rodžera Federera

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale masters turnira u Šangaju, u kojem će se za petu titulu ove sezone boriti sa Britancem Endijem Marijem.

Đoković je do desetog finala u 2012, šestog na turnirima "Serije 1000", stigao posle 86 minuta igre i relativno lake pobede nad 4. nosiocem, Čehom Tomašom Berdihom - 6:3 i 6:4.

Bio je to deveti uzastopni trijumf Đokovića u Kini, s obzirom da je prošle nedelje osvojio turnir u Pekingu, a onda bez izgubljenog seta stigao do ovog finala. Takođe, bio je to njegov 10. trijumf u međusobnim duelima sa Berdihom, uz samo jedan poraz.

U drugom polufinalu, Mari je sa 6:4 i 6:4 pobedio trenutno vodećeg na svetskoj rang-listi Švajcarca Rodžera Federera, tako da će sutra protiv Đokovića imati priliku da treću godinu zaredom osvoji titulu u Šangaju.

Đoković i Mari nisu igrali od finala Ju Es Opena, pre mesec dana, kada je Britanac u pet setova stigao do prve gren slem titule u karijeri.

Pobednik sutrašnjeg duela osvojiće 1.000 poena za ATP rang-listu i ček na 670 hiljada dolara.
XS
SM
MD
LG