Linkovi

Nova 2020. na trgovima i ulicama gradova u Srbiji


Nova 2020. građani Srbije i njihovi gosti dočekali su proslavama na gradskim trgovima, po klubovima i kafanama ili kod kuće i prijatelja.

Više desetina hiljada Beograđana i gostiju glavnog grada Novu godinu dočekalo je novu u centru prestonice, na prostoru između Trga Nikole Pašića i zdanja Doma Narodne skupštine uz vatromet i koncert folk pevačice Lepe Brene, kom su prethodili nastupi di-džej Đuke i Maje Berović. Posle Lepe Brene nastupali su Kiki i piloti.

Zbog gužve koja se napravila na kontrolnim punktovima na prilazima mestu održavanja proslave, mnogi nisu uspeli da dođu do Trga.

Gradski doček Nove godine počeo je u 20 časova na Trgu Nikole Pašića nastupom DJ Đuke, a posle njega Beograđane su zabavljali pevačica Maja Berović.

Oko Trga Nikole Pašića postavljeni su kamioni komunalnih preduzeća kao barikade, da bi se sprečili eventualni teroristiki napadi uletanjem vozila u okupljenu masu ljudi.

Paralelno sa koncertom Lepe Brene, bio je i nastup Dženana Lončarevića na Trgu u Zemunu.

Hitna pomoć intervenisala je tokom noći u Beogradu zbog šest saobraćajnih nezgoda, ali nije bilo treških povreda, a ukupno 44 puta na javnom mestu, većinom zbog sugrađana koji su preterali u piću.

Ukupno je, u ovom periodu, u glavnom gradu, Hitna pomoć intervenisala 119 puta a i prema tom broju, što je broj upadljivo veći od redovnih situacija.

U Novom Sadu građani su u 2020. ušli uz Bajagu.

U Valjevu, Nova godina je dočekana na punom gradskom trgu uz trubače Dejana Petrovića.

U Nišu je na centralnom gradskom trgu okupljene zabavljao pevač Željko Samardžić, a u ponoć je priređen veliki vatromet.

Restorani, kafići i hoteli bili su ispunjeni do poslednjeg mesta ponajpe gostima iz obližnje Bugarske, javljaju agencije.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je prvu rođenu bebu u niškom porodilištu 2020, Đorđa, i poklonio majci 50.000 dinara i ručni sat.

Po tradiciji gradonačelnik je obišao radnike Javno-komunalnog preduzeća "Mediana", Policijsku upravu, vatrogasce, gradsku toplanu i Hitnu pomoć, preneli su mediji.

U Kragujevcu ponoć su na glavnom gradsom Trgu kod Krsta građani dočekali uz rok bend Riblja čorba i veliki vatromet za zgrade gradske uprave. Gradski hoteli, klubovi i restorani bili su puni, a najviše stranih gostiju u taj grad došlo je takođe iz Bugarske.

U Subotici oko 5.000 ljudi dočekalo je 2020. na glavnom gradskom trgu uz vatromet i valcer "Na lepom plavom Dunavu". Prethodno su svirali Alen Ademović sa bendom i tamburaški ansambl "Ravnica".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG