Linkovi

Norveška donirala pet miliona evra hitne pomoći Srbiji


Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora Kraljevine Norveške u Srbiji Jerna Eugena Jelstada, u Beogradu, 20. marta 2020. (Foto: Sajt predsednika Srbije) 
Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora Kraljevine Norveške u Srbiji Jerna Eugena Jelstada, u Beogradu, 20. marta 2020. (Foto: Sajt predsednika Srbije) 

Kraljevina Norveška uputila je danas hitnu pomoć Srbiji od pet miliona evra za borbu protiv korona virusa.

Ambasador Jern Eugen Jelstad rekao je tokom sastanka sa Vučićem da je Norveška iskren prijatelj Srbije i da želi da pomogne srpskom narodu, iako se i sama suočava sa najvećim izazovom do sada.

Globalna pandemija koronavirusa, kazao je ambasador, ne samo da utiče na našu svakodnevicu već predstavlja pretnju po ljudske živote.

Poručio je da se nada dobrim vestima i kad je reč o pomoći Srbiji da nabavi dodatne respiratore, uz angažman Norveške.

"Hvala na ogromnoj pomoći. Hvala što ste pokazali ne samo simpatije, nego i stvarno prijateljstvo u teškim vremenima", rekao je Vučić ambasadoru.

Istakao je da je veoma važno što su naši norveški prijatelji pronašli način da nam pomognu.

"Hvala im na ljubavi i pažnji koju pokazuju prema našem narodu. Nadamo se da će naši norveški prijatelji uspeti da nam obezbede 10 respiratora i to će biti ogroman doprinos našem zdravstvenom sistemu", ocenio je Vučić.

Kako je naveo, noć između četvrtka i petka bila je najteža noć za Srbiju, a dolaze još mnogo teže.

"Mi od danas imamo devet ljudi na respiratoru, taj broj će se povećavati iz dana u dan", istakao je Vučić.

"Molim vas da prenesete iskrene pozdrave norveškom narodu. Uveren sam daćemo uz vašu pomoć i podršku uspeti da prebrodimo ovaj težak period", zaključio je Vučić.

XS
SM
MD
LG