Linkovi

"Oblik vode" osvojio 13 nominacija za Oskara


Reditelj Giljermo Del Toro na snimanju filma "Oblik vode"
Reditelj Giljermo Del Toro na snimanju filma "Oblik vode"

"Oblik vode", neobična ljubavna priča Giljerma del Tora osvojila je najviše nominacija za Oskara - njih 13 a Greta Gervig postala tek peta žena nominovana za najbolju režiju, kada je američka Filmska akademija objavila nominacije za 2018. godinu.

Na ceremoniji u Los Anđelesu saopšteno je da je za najbolji film nominovano devet ostvarenja - Zovi me svojim imenom, Najmračniji sat, Dankerk, Beži, Lady Bird, Fantomska nit, Doušnik (The Post), Oblik vode i Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju.

Za najbolju glavnu žensku ulogu nominovane su Seli Hokins, Frensis Mekdormand, Margo Robi, Serša Ronan i Meril Strip. U konkurenciji za najboljeg glumca su Timoti Šalamet, Denijel Dej Luis, Danijel Kaluja, Geri Oldman i Denzel Vašington.

Za Oskara za režiju nominovani su Kristofer Nolan (Denkerk), Džordan Pil (Beži), Greta Gervig (Lady Bird), Pol Tomas Anderson (Fantomska nit) i Giljermo Del Toro (Oblik vode).

90. dodela Oskara održava se u Holivudu 26. februara a voditelj je ponovo komičar Džimi Kimel koji je danas objavio šaljivi promotivni stop u kojem se još oporavlja od traume sa prošlogodišnje dodele kada je greškom objavljeno da je Oskara za najbolji film dobio mjuzikl "La La Land" da bi se ispostavilo da je pravi dobitnik drama "Mesečina".




XS
SM
MD
LG