Linkovi

Novi džipovi na sajmu u Njujorku


Za razliku od ranijih perioda, novi dizjan i tehnologija utiču na to da ova nova vozila više ne izgledaju nezgrapno i ne troše ogromne količine goriva.

Što veće to bolje je gotovo uvek bila lozinka na američkom tržištu automobila. Ovogodišnji međunarodni sajam automobila u Njujorku, neće razočarati svoje kupce u tom pogledu, jer proizvođači automobila redom nude nove modele sportskih rekreacionih vozila, odnosno džipova.

Od klasičnih do futurističkih, vozila na njujorškom sajmu su pre svega upadljiva. Dok prikazuju svoje najnovije modele, automobilske firme kupcima kao da poručuju, „ne gubite vreme ako ne kupujete nešto veliko - ali pre svega kupite džip. “Direktori Kompanije Linkoln rado ističu koncept modela „navigator“.

Tržište džipova je obično vrlo dinamično. To su kupci koji traže puno prostora da bi prebacivali prijatelje i članove porodice, kao i teret. Takav kupac takođe zahteva mnoge mogućnosti.“

Kompanija Kadilak prikazuje svoj upečatljiv model XT5.

„Postoje kupci koji žele poseban auto, koji se ističe u odnosu na mnoge druge. To je odlika koja nas razlikuje od drugih“, kaže direktor marketinga Uve Elinghauze.

Ali, obratite pažnju, da li ćete na pumpi morati da trošite više?

„Zahvaljujući tehnologiji lakog materijala, težina ovih džipova nije više toliko veća od klasičnog putničkog automobila“, tvrdi Elinghauze.

Lakše vozilo obzbeđuje i bolju kilometražu, smatra ekspert Stefani Brinli.

„Razlika u kilometraži po jedinici goriva između džipa i klasičnog automobila svodi se na četiri-pet kilometra po litru. Nije toliko velika, tako da i u slučaju porasta cene goriva, neće biti strašno.“

Trošak je još podnošljiviji zahvaljujući hibridnoj električnoj tehnologiji, kakvu koristi Volvo XC90.

„Volvo je rešio da koristi ekonomični turbo motor sa četiri cilindra, kombinovan sa električnim pogonom. Nudimo hibridnu tehnologiju, koja obezbeđuje potrošnju od oko 22 kilometra za litar, za veliko vozilo kao što je Volvo XC90“, navodi direktor kompanije u SAD Leks Kersemejkers.

Šezdeset odsto prodaje Bjuika otpada na džipove, medju kojima Bjuik Ankor vodi medju manjim modelima.

„Povećana prodaja je rezultat boljih performansi džipova, uključujući bolje upravljanje, nalik na automobile“, ističe šef marketinga Rob Piterson.

Američki kupci ove godine mogu i dalje da biraju velika vozila, uživajući u prednostima novih tehnologija, kao i poboljšanih trižišnih uslova.

XS
SM
MD
LG