Linkovi

Kamion uletio među pješake u Njujorku, jedna osoba preminula


Njujorška policija na mjestu incidenta (Foto: Reuters/Shannon Stapleton)
Njujorška policija na mjestu incidenta (Foto: Reuters/Shannon Stapleton)

Jedna od osoba u koje je u ponedeljak udario kamion u Njurku preminula je od zadobijenih povreda, saopštila je policija u utorak.

Vozač kamiona optužen je da je namjerno uletio među pješake i bicikliste na više lokacija u njujorškoj četvrti Bruklin, prije nego što je policija uspjela da zaustavi vozilo i uhapsi ga nekoliko kilometara od mjesta napada.

Među žrtvama je bio 44-godišnji muškarac koji je zadobio povrede glave i kasnije preminuo u obližnjoj bolnici. Drugi, u koje je kamion udario, lakše su povrijeđeni, saopšteno je iz policije. U napadu je povrijeđeno najmanje osam osoba.

Prema izjavama očevidaca, pješaci i biciklisti su ležali na zemlji nakon prolaska kamiona kompanije za selidbu "Ju-hol" (U-Haul).

Policijska komesarka Kišant Suel je incident opisala kao "nasilno divljanje kroz Bruklin", ali je dodala da nema dokaza da je povezan sa terorizmom.

Vozač kamiona je velikom brzinom vozio kroz bruklinsko nasilje Bej Ridž, i u jednom trenutku udario u pješake na trotoaru, prije nego što ga je policija zaustavila blizu ulaza u tunel koji iz Bruklina vodi do Menhetna.

Katarina Aronova ispričala je za AP da je vidjela kako kamion prolazi kroz crveno svijetlo i udara biciklistu.

"Bio je prekriven krvlju. Bez svijesti. Njegov električni bicikl je potpuno uništen", navela je Aronova.

Suel je navela da je osumnjičeni uhapšen i da je u toku istraga. Na snimcima se vidi policijski automobil ispred kamiona na trotoaru.

Policija nije odmah identifikovala napadača, ali ga je njegov sin za AP identifikovao kao Veng Sora. Za Asošijeted pres je naveo da je oca prepoznao sa fotografija hapšenja, objavljenih na društvenim mrežama, i dodao da je on ima istoriju mentalnih oboljenja.

"Često bi propustio da uzme lijekove i uradio nešto ovako. Ovo nije prvi put da je uhapšen. Nije prvi put da je bio u zatvoru", rekao je Stiven Sor iz svog doma u Bruklinu.

Takođe je naveo da je njegov otac živio u Las Vegasu proteklih nekoliko godina, da nije često govorio s njim i da je bio iznenađen kada se pojavio u Bruklinu u sred noći prije nedelju dana.

XS
SM
MD
LG