Linkovi

Desetine žrtava u Nigeriji


U eksplozijama bombi u Nigeriji poginule desetine ljudi, nedelja, 25. decembar, 2011.
U eksplozijama bombi u Nigeriji poginule desetine ljudi, nedelja, 25. decembar, 2011.

U Nigeriji su se danas dogodile najmanje četiri eksplozije, među kojima je i eksplozija tokom božićne službe u Katoličkoj crkvi u blizini prestonice Abudže, u kojoj je poginulo najmanje 25 ljudi. Odgovornost za eksploziju u katoličkoj Crkvi svete Tereze, u predgrađu Madali, preuzela je radikalna muslimanska sekta Boko Haram.

Očevici javljaju da se posle eksplozije povećala napetost i da su gnevni mladići postavili vatrene barikade, dok je policija pucajući u vazduh pokušavala da ih rastera. Ista ekstremistička organizacija je preuzela ogovornost i za kasniji bombaški napad u evanđelističkoj crkvi u Džosu u centralnom delu Nigerije. Još nema proverenih vesti o mogućem broju žrtava u toj eksploziji, mada je funkcioner lokalne vlasti saopštio da je poginuo policajac.

Stanovnici Gadake u državi Jobe na severoistoku Nigerije, javljaju da se u lokalnoj crkvi tokom današnje službe takođe dogodila eksplozija, dok policija u glavnom gradu te države Darmaturu, javlja da je eksplodirao jedan automobil. Organizacija Boko Haram navodno želi da uspostavi islamsku državu na severu Nigerije.

XS
SM
MD
LG