Linkovi

Dvanaestak pripadnika paravojnih snaga stradalo u subotu u Nigeru


Ključni američki senatori su danas apelovali na Belu kuću da bude više otvorena kada je u pitanju vojni angažman u Nigeru pošto su četvorica američkih vojnika tamo ubijena iz zasede proplog meseca.

U zasebnim intervjuima za šou "Susret sa predstavnicima štampe" mreže NBC republikanac Lindzi Grejem i lider demokrata u Senatu Čak Šumer su rekli da podržavaju prošlonedeljno nastojanje republikanskog senatora Džona MekKejna da se otkriju svi detalji napada kao i obim američke kampanje protiv Islamske države u toj zapadnoafričkoj zemjli. I Grejem i Šumer su rekli da nisu bili svesni prisustva znatnog broja američkih vojnika u Nigeru.

Nešto ranije vlasti u Nigeru su navele da je juče dvanaestak pripadnika paravojne policije ubijeno u napadu sličnom onom u kojem su 4. oktobra stradala četiri američka pripadnika Zelenih beretki i četvorica vojnika Nigera.

Zvaničnici navode da se jučerašnji napad se dogodio u istoj oblasti u gradu Ajorou oko 200 kilometara severoyandno od glavnog grada Niameja. U izveštajima se navodi da su napadači bili teško naoružani puškama i raketnim lanserima.

Oni su stigli u pet vozila i lansirali napad iz zasede na žandarmerijsku bazu. Napadači su otišli kada se pojavilo pojačanje na strani vojske Nigera.

XS
SM
MD
LG