Linkovi

Netflix stiže u Evropu


Prva zemlja u kojoj će biti dostupne usluge američkog internet giganta za striming filmova i serija biće Francuska.

Američki internet gigant za striming filmova i serija, Netflix pokrenuće drugu fazu plana za evropsku ekspanziju u ponedeljak dok se u kompaniji pripremaju da zavedu francusku publiku dramom nalik na "Kuću od karata", čija će radnja biti smeštena u Marseju, prenosi agencija Frans pres.

Netflix će posle ulaska na francusko tržište, vrlo brzo ponuditi svoje usluge u Austriji, Belgiji, Nemačkoj, Luksemburgu i Švajcarskoj - u okviru ofanzive koja je već stvorila pritisak na lokalne operatore.

Grupa evropskih provajdera priprema se za neravnomernu bitku sa kompanijom čije je sedište u Kaliforniji, a koja već ima 50 miliona pretplatnika širom sveta od kojih su tri četvrtine, ili 36 miliona, u Sjedinjenim Državama.

Direktor Netflixa, Rid Hejstings je nedavno izjavio da mu je cilj da u narednih 5 do 10 godina trećina domaćinstava u izabranim zemljama postanu korisnici.

Pretplatnici Netflixa mogu da uživaju u holivudskim filmovima, crtaćima i televizijskim serijama među kojima su i originalne serije ove kompanije, poput vrlo popularne političke drame “Kuća od karata” u kojoj glavne uloge tumače Kevin Spejsi i Robin Rajt.

Sav sadržaj može da se prati u bilo kom momentu, koliko god dugo gledalac želi i to na gotovo svim uređajima koji su povezani sa internetom - laptopu, tabletu ili pametnom telefonu.

XS
SM
MD
LG