Linkovi

Neprijavljeni sastanak Putina i Trampa


Predsednici Rusije i SAD na zvaničnom sastanku na samitu G20 u Hamburgu
Predsednici Rusije i SAD na zvaničnom sastanku na samitu G20 u Hamburgu

Predsednik SAD Donald Tramp i ruski presednik Vladimir Putin imali su još jedan sastanak tokom samita G20 u Nemačkoj, o kome nisu obavestili javnost.

Bela kuća je potvrdila da su Tramp i Putin razgovarali tokom večere sa drugim svetskim liderima i njihovim suprugama, ali nije rečeno o čemu. Tramp je na Tviteru demantovao ono što su mediji nazvali “tajnom večerom” sa Putinom. Prvi i zvanični susret predsednika SAD i Rusije trajao je više od dva sata, a na tom sastanku Putin je demantovao da se Rusija mešala u američke predsedničke izbore. Nalazi američkih obaveštajnih agencija govore suprotno, a istraga o vezama Trampovih saradnika sa Rusijom i dalje traje.

Tramp imenovao ambasadora u Moskvi

Predsednik Tramp nominovao je bivšeg guvernera Jute Džona Hantsmana, koji je služio u četiri predsedničke administracije, za američkog ambasadora u Rusiji.

Bela kuća je saopštila da Tramp namerava da nominuje Hantsmana, koji je poršle godine tokom predizborne kampanje najpre podržao Trampa, a onda povukao svoju podršku sada već 45. američkom predsedniku. Hantsman je služio u administracijama Ronalda Regana, Džordža Buša starijeg i mlađeg, a Trampov prethodnik Barak Obama postavio ga je za ambasadora u Kini.

XS
SM
MD
LG