Linkovi

Nemcima savetovano da napuste Zapadnu Afriku


Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke objavilo je preporuku vlade svojim državljanima da napuste tri zemlje Zapadne AFrike najugroženije zbog ebole.

Epidemija ebole izaziva sve veću zabrinutost širom sveta. Nemačka je još jedna od zemlja koja je pozvala svoje državljane da napuste Sijera Leone, Gvineju i Liberiju, tri zemlje najugrožnije ovim opakim virusom.

Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke danas je objavilo preporuku vlade, ali je naglasilo da se poziv državljanima da napuste te zemlje ne odnosi na medicinske radnike ili diplomatsko osoblje. Takođe Gvineja Bisao je saopštila da do daljnjeg zatvara svoju južnu i zapadnu granicu sa Gvinejom, zbog bojazni od širenja ebole.

U međuvremenu, zvaničnici u Sijera Leoneu saopštili da je drugi vodeći zdravstveni stručnjak u toj zemlji preminuo od ebole. Svetska zdravstvena organizacija tvrdi da je više od 1.000 osoba umrlo od početka epidemije ebole u februaru, uglavnom u Gvineji, Liberiji i Sijera Leoneu. Epidemija je navela Afričku uniju da proširi dnevni red na septembarskom samitu u Burkini Faso, kako bi se razmotrilo i to pitanje.

XS
SM
MD
LG