Linkovi

Nemačka: Identifikovan 31 napadač


Hapšenja u Kelnu 1. januara
Hapšenja u Kelnu 1. januara

Nemačko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je identifikovan 31 napadač u nizu napada na žene u Kelnu tokom dočeka Nove godine, među kojima su i po jedan državljanin Srbije i SAD

18 identifikovanih napadača su azilanti, većinom iz severne Afrike i sa Bliskog istoka. Medjutim, medju napadačima su i po jedan državljanin Srbije i Sjedinjenih Država.

Šef policije u Kelnu danas je poslat u privremenu penziju da bi se, kako su saopštile vlasti, povratilo poverenje javnosti u policiju posle napada.

U medjuvremenu, šef regionalnog policijskog sindikata, Arnold Plikert rekao je da policija nije mogla da predvidi obim talasa nasilja koje je zahvatilo Keln u noći 31. decembra posle kojeg je 121 žena prijavila kradje, telesne povrede i seksualne napade od strane grupa uglavnom pijanih muškaraca starosti izmedju 18 i 35 godina.

Plikert je takodje rekao da policija nije imala dovoljan broj pripadnika da bi efektivno kontrolisala situaciju u blizini železničke stanice u Kelnu gde su se napadi odigrali.

Taj dogadjaj je doveo do preispitivanja imigracione politike nemačke vlade i njenih planova da asimiluje više od million izbeglica koji su prošle godine ušli u zemlju.

XS
SM
MD
LG