Linkovi

NCR u Beogradu gradi najveći kampus u Evropi


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor korporacije NCR Majkl Hejford, Foto: video grab
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor korporacije NCR Majkl Hejford, Foto: video grab

Kada bude završen početkom 2021. godine, beogradski kampus američke kompanije NCR biće najveći u Evropi sa površinom od 30.000 kvadratnih metara i mogućnošću da primi veliki broj zaposlenih.

Kako je prilikom današnjeg obeležavanja početak radova na izgradnji kampusa ove američke firme u Novom Beogradu rekao direktor korporacije NCR Majkl Hejford, najveći broj radnika, više nego u svom sedištu u Atlanti, kompanija ima u Beogradu - gotovo 3.200.

I ono što NCR čini velikom kompanijom nisu zgrade, već ljudi, rekao je Hejford:

"To su zaposleni koje imamo, njihov entuzijazam, naporan rad, veštine koje su naučili u školi i set veštine koje će steći. I više od svega zbog njihove energije, posvećenosti, radne etike", rekao je čelnik američke kompanije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je država Srbija pomogla projekat NCR sa 14 miliona evra i dodao da Srbija hoće da ulaže u svoju pamet i da želi što više američkih investicija.

Takođe, on je ocenio da je Srbiji, više od svega, potrebna pamet, ali ne ona koja unapred misli da sve zna, već pamet kakva raste znanjem:

"NCR-ov novi kampus koji će biti veći i od onoga u Atlanti, pokazuju da i odnosi između Srbije i Sjedinjenih Država mogu da budu neuporedivo bolji. I da zajedničkim radom možemo da stvorimo i napravimo uslove za drugačiju i bolju budućnost našeg naroda", istakao je Vučić.

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot je podsetio da je korporacija NCR prisutna osam godina u Srbiji, a po njegovoj oceni američke firme u Srbiju privlače visokokvalitetna radna snaga, predvidljivost trgovinskih kretanja i podrška vlasti.

Kako je rekao, firme iz SAD su investirale u Srbiji oko četiri milijarde dolara i zapošljavaju više od 20.000 ljudi.

XS
SM
MD
LG