Linkovi

Lejkersi ponovo bolji od Finiksa


U nastavku NBA plej-ofa, zvanični šampioni Los Anđeles Lejkersi ostvarili su i drugi trijumf u finalu Zapadne konferencije protiv Finiks Sansa. Ovog puta bilo je - 124:112 za domaće, koji su ponovo fantastično šutirali iz igre, a pogotovo van linije za tri poena.

Sansi su se zbog načina na koji su izgubili prvu utakmicu odlučili da češće udvajaju Kobija Brajanta, koji je ovog puta postigao 21 poen, ali je zato svako od tih udvajanja koristio da stvori priliku saigračima, pa je meč završio sa plej-of rekordom karijere - 13 asistencija. To je ujedno najviše asistencija bilo kog igrača Lejkersa u doigravanju još od 1996. godine, kada je za tim iz Los Anđelesa igrao Medžik Džonson.

Finiks je posle zaostataka na poluvremenu u trećoj četvrtini uspeo da stigne do izjendačenja, ali su domaći u poslednjih 12 minuta napravili seriju najviše zahvaljujući Gasolu, koji je tada postigao 14 od svojih 29 poena. U osmoj uzastopnoj pobedi Lejkersa u plej-ofu istakli su se još i Ron Artest sa 18 poena, Lamar Odom sa 17 i 11 skokova, Endrju Bajnam sa 13 i Džordan Farmar sa 11 koševa.

Sanse je predvodio Džejson Ričardson sa 27 poena, Grent Hil je ubacio 23, Amari Stodemajer 18, a Stiv Neš 11, uz 15 asistencija.

Treća utakmica igra se u nedelju u Finiksu, baš kao i četvrta dva dana kasnije.

XS
SM
MD
LG