Linkovi

Majami odbranio titulu


Košarkaši Majamija slave pobedu u sedmoj utakmici finala NBA plej-ofa
Košarkaši Majamija slave pobedu u sedmoj utakmici finala NBA plej-ofa

Još jedna NBA sezona je završena i drugu godinu zaredom, a treći put u istoriji kluba, titulu je osvojio Majami.

Doduše, bilo je mnogo teže i naizvesnije nego prošle godine, ali su zvanični šampioni na kraju ipak trijumfovali u seriji, u kojoj ih je - u jednom trenutku - od poraza delilo tek nešto više od pet sekundi. Sinoć, Majami nije dozvolio da dođe u situaciju da se spasava, ali se San Antonio – uprkos psihološki teškom porazu u šestoj utakmici – držao sve do poslednjeg minuta.

Još jedna titula za Majami.

„Ovo je bila najteža serija koju smo ikad igrali, ali mi se ne predajemo i uradili smo sve što je bilo potrebno“, naveo je Dvejn Vejd.

U napetoj i povremeno utakmici punoj grešaka, neizvesnoj do samog kraja, najbolji košarkaš današnjice bio je u ključnim trenucima – upravo to. Džemjsov koš sa oko šest metara 27 sekundi pre kraja bio je nagoveštaj trijumfa...A tri slobodna bacanja kasnije, pobeda je bila ozvaničena. Lebron je završio sa 37 poena i 12 skokova, a kao nagradu dobio je i drugo priznanje za MVP igrača finalne serije.

„To što sam uspeo da ispunim očekivanja saigrača u odlučujućim trenucima, pričinjava mi veće zadovoljstvo nego bilo šta drugo na svetu“.

U svlačionici, novi-stari šampioni rashladili su se prilično lepljivom tečnošću. Dok su njihovi navijači, slavlje nastavili na ulicama Saut Biča.
XS
SM
MD
LG