Linkovi

Grupa "Narodni štab" ušla na privatni posed N1, policija nije reagovala


Protest "Narodnog štaba" ispred televizije N1 (FoNet)

BEOGRAD - Nekoliko desetina građana, koji su se predstavili kao "Narodni štab", u utorak uveče je ušlo na privatni posed televizije N1 gde su nekoliko sati protestovali.

Kako javlja N1, oni su držali govore preko ozvučenja ispred ulaza u televiziju i ometali rad zaposlenih. Policiji je prijavljeno da su došli neovlašćeno i ušli na privatan posed, ali policija nije reagovala.

Ispred zgrade televizije, kako javlja N1, nalazilo se nekoliko policajaca u civilu, koji su rekli da nemaju naređenje da reaguju i okupljene legitimišu, kao ni da ih udalje s privatnog poseda.

Okupljeni su nosili parole na kojima kritikuju izveštavanje medija, a u govoru ispred N1 optužili su medije za manipulaciju, a predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je eksponent stranih službi.

Poručili su da od N1 traže da govori istinu, novinare su pozvali da izađu napolje. Rekli su i da će televiziju N1 stići "gnev naroda".

Nije poznato ko su članovi, niti šta je cilj ovog udruženja. Njihov transparent je viđen i na poslednjem protestu "Srbija protiv nasilja".

Transparenti "Narodnog štaba" na protestu "Srbija protiv nasilja"
Transparenti "Narodnog štaba" na protestu "Srbija protiv nasilja"

N1 prenosi, pozivajući se na list Danas, da je jedan od govornika na protestu bio Dušan Dunđer, vođa pokreta "Dostojni Srbije", koji već mesecima protestuju ispred Skupštine Srbije.

Pored toga što je predsednik „Dostojnih“, Dušan Dunđer se predstavlja i kao deo Centra službi strateške bezbednosti Ruske Federacije. Pre dve godine se u manastiru Ravanica proglasio za kneza.

U javnosti se predstavlja kao bliski saradnik tajnih službi Rusije, kao neko ko je blizak sa Putinom i Trampom, ali i sa drugim svetskim liderima.

XS
SM
MD
LG